2011-03-31 ? 21:44:19

Snabbt om Pia Fälth

Idag kom min "heliga Pia" till hagby för att hålla träning, till slut.
Detta är alltså världens bästa dressyrtränare! :D

Jag har väldigt bråttom att skriva så sammanfattar bara hur det gick...

Fille var otroligt fin, men han blev lite tjurig när man började ställa högre krav på honom (han är inte riden så mycket dressyr, vad jag förstått, man har nog gärna nöjt sig med att han går på tygeln). Han kastade med huvudet någon gång, men han tyckte att det var roligt. Vi jobbade mycket med tempoväxlingar och övergångar för att aktivera honom i sina gångarter (han kan bli seg).

Lady gick det också jättebra med! Eftersom att jag kommit på THE BIG KNEP för att lösgöra henne var hon mjuk och fin när träningen började. Då tyckte Pia att vi verkligen skulle fokuser på /min/ ridning... Och det gick direkt till händerna. Men äntligen förstod jag känslan av "spänst i armbågarna" och det hkommer hjälpa mig otroligt mycket! Jag och Lady fick massor av beröm för hur vi utvecklats, att hon inte skjuter in innersidan i högervarv, och allt som blivit så mycket bättre.

Stolt matte...!

De var väldigt gosiga båda vå, och verkade nöjda med sina insatser. Nu har jag mycket att jobba på, tills den 20:e då Pia förmodligen är tillbaka! :)

Pratade också lite med Oskar Eriksson, som sa att "den bästa terrängtränaren + banan i närheten fanns i Julitta, hos Mattias Gustavsson." Dit ska jag alltså höra av mig och se till att komma med hästarna! :)

Allt för idag, kram!

2011-03-31 ? 13:00:22

har riktigt tråkigt

Nu sitter jag i biblioteket igen.
Jag har pricis skrivit klart bild läxan och nu vet jag inte vad jag ska göra. Utvecklingsamtalet är om 20 min.
Förlåt för att jag inte har laddat upp bilderna ifrån Malin. Men jag har helt enkelt inte haft tid.Men dom kommer väl ngn gång i helgen!=)

kram!
2011-03-31 ? 11:55:40

ang frågestunden!

frågestunden avslutas imorgon kl 21.00. SÅ nu får ni ta ett ryck och ställa några =)

Klicka på bilden för att komma till frågestunden!=)



2011-03-31 ? 11:51:40

i skolan

NU sitter jag i skolan och skriver.

Jag ska ha utvecklingssamtal kl 13.20.
Och direkt efter det ska jag ut till Phaffe. Jag ska rida dressyrlektion för Pia Fälth.
Vi får se hur det går, det är ju första gången jag rider för henne.
 Men jag hör troligtvis av mig ikväll.
Om jag inite bloggar igen ifrån skolan  ;)



2011-03-30 ? 21:19:11

nr 2

Nu kommer film nummer 2. Vi är ju fortfarande inte helt seriösa, eller jo, bara när vi förklarar hu man uttalar phaffes namn!=)






2011-03-30 ? 21:14:26

Dressyr FTW

Hej hopp,
idag red jag dressyr på båda hästarna, och ville bara berätta hur SJUKT bra det gick! Fille är inte tränad så mycket längningar, så det var det vi tränade på, förutom fin samling och sånt förstås. Lite övergångar, raka spår och det som behöv inför programmen. Angående längningarna förstod han inte först, men efter ett tag började han fatta att det itne var takten, utan steglängden han skulle öka. Det märktes bara en liten skillnad, men det är en liten skillnad jag ska öka! :)
Imorgon har jag träning för Pia Fälth på båda, hoppas lite bilder blir tagna eller videos filmade.
Lady jobbade jag lösgörande hela timmen. Till slut fick jag till det! Det gäller att vara konsekvent, sfå henne att tro att hon valt det här med att gå fint.
Där citerade jag ryttaren, en kompis, som jag frågade om hon ville sitta upp på Lady vilket hon ville ;) Hon är väldigt duktig, ska tävla St Georgs med sin lilla storhäst, så jag är väldigt tacksam att jag fick hennes hjälp :)
Imorgon ska jag värma upp Lady mionst en halvtimme för att få vhansen att lösgöra henne med samma arbete :D

Ska införa en regel för mig själv - putsa en sak per häst och dag. Kommer bli jobbigt att hålla i, men det är viktigt. Tiden rinenr ju iväg bra ändå, när jag hade mer putsade jag alltid allt efter använding... Nu är det bara att drömma om.
De dagarna har jag att välja mellan:

- Filles grimma
- Ladys grimma
- Tävlingsgrimman
- Ladys läderbenskydd
- Ladys dressyrträns
-Filles dressyrträns
- Ladys hoppträns
- Filles hoppträns
- Ladys hoppsadel
- Filles hopspadel
- Dressyrsadeln
- Ridstövlarna m sporremmar
- Filles magplatta
- Ladys magplatta

Så egentligen borde jag försöka putsa ännu mer. Men det känns omöjligt! Idag lyckades jag putsa Filles dressyrträns, och bara det tog 25 minuter. Jag putsar långsamt och noggrant. Bra, men tar för lång tid!

Ska göra ett inlägg någon gång om vad jag använder :)

Kram!

2011-03-30 ? 20:48:44

hehe

här kommer en liten video ifrån när Kajsa och jag rider ut!
VI är inte direkt 100% seriösa;D =)
det kommer en till om ett tag!=)

2011-03-30 ? 20:26:19

Uteritt + sitsträning

Hej!
Förlåt för att uppdateringen har legat nere, men blogg.se har strulat så man har inte kunnat göra inlägg.
Men nu är vi tillbaka igen!:D


Idag så har jag både riditi ut och haft sitsträning på lina. Det var jätte roligt båda två.

Idag så hade hela min skola halvdag så vi slutade redan före lunch. Så Kajsa o jag gick till Ming Palace och åt kina mat. Det var super gott!

Sen så åkte vi ut till stallet direkt, så vi var därute vid 14.00. Vi gjorde alla sysslorna direkt och sen började vi borsta. Hästarna var RIKTIGT leriga så det tog ett tag. Men när vi vär var klara så red vi ut. VI red ut Georg rundan, det var super bra underlag på endel ställen. Bar mark och inte alls snö. Men där det var skugga, där så var det både is och snö. Så det var inte roligt -.-. SÅ då kunde vi inte trava eller galoppera förrän vi kom ut till solen.

Men när vi tillslut kom ut
till galopp backen så var det bar mark. Vi fattade galopp direkt( vi hade ju såklart travat en bra bit innan) och galopperade ganska långt. Hästarna tyckte att det var super roligt. Dom drog på riktigt mycket och det tyckte alla va super kul. Sen kom det snö igen så då blev det skritt. När vi sen kom till "ökna/georg vägen" så gick vi även in i en liten skog. Jag hittade en liiiten stock/pinne som jag "hoppade" över. Han tyckte att det var kul och drog iväl lite grann. Men vi fixade det. Men sen, kom vi till galoppbacken nr 2 och då drog vi på igen. O Phaffe blev så himla pigg och på så att jag var tvungen o stanna honom. Och då blev han heelt galen. För snekkja va ju 20 meter ifrån honom. Han börja backa och små stegra o hålla på, men när han väl gick fram så rejsade vi iväg. Han vart vääldigt glad när han såg snekkja. Sen var vi framme i stallet.

Väl i stallet så fick
han gå in i boxen medans jag hämtade dressyrsadel + longer lina. Mamma skulle "sitsträna" mig på lina för att min sits är inte den bästa längre. Båda jag o Phaffe tyckte att det var super roligt =)

När min mobil
har laddat över några filmer så kommer det två filmer från uteritten!:D

hörst snart!=)

en mobildbild ifrån uteritten!=)


2011-03-29 ? 20:44:00

Malin Baryard-Johnsson

Idag var Ida och jag hos Malin Baryard-Johnsson, som sagt!

Varför, kan man då undra. Jo, det är så att vår ridklubb Esiklstunaortens Ryttarförening har gjort en satsning på ungdomarna genom ett projekt kallat "Hästtokig ungdom" . Däremot minns jag inte om de fått bidra från Svenska Ridsportsförbundet eller Riksidrottsförbundet, eller ingen alls. Men det är så det ligger till. Det här projektet har då gett oss möjligheten att åka på studiebesök.

Hur gick det till då? Jo, efter en lång bussresa nådde vi, ett tjugotal medlemmar + ansvariga vuxna Malins gård, där vi klev ur och bemöttes av henens väldigt trevlig pappa som visade oss till något som linade ett litet fikarum. Där hade vi "frågestund" med Malin, och jag varr nog enkelt den som ställde mest frågor - vilket verkade vara uppskattat!
Sen tog vi en rundtur och kollade i stallarna, men eftersom att min kamera har blivit så konstig så lånade jag mammas, som suger. Så Ida har alla bilder, får be henne lägga upp dem snart! :) Sen frågade vi lite till, tog några bilder och vände sedan hemåt med en snabb paus vid donken.

Vilka frågor?

Jag skrev aldrig ner frågorna eller svaren ordagrant, så jag skriver de jag kommer på och ungefär vilka svar jag fick.

- Tycker du att stammen på dina hästar är viktig? En häst med en bra stam är ju troligtvis en bra häst, men visst finns det de som dyker upp oväntat också.
- Löshoppar du mycket? Jag löshoppar nästan aldrig, faktiskt.
- Hur mycket utevistelse får dina hästar? De går i hagen 1-3 timmar per dag, förutom när de går i skrittmaskinen.
- Stretchar du och värmer upp själv innan du sitter upp? Nej, det är något jag är väldigt dålig på. Jag ser inga på min nivå som gör det, på tävlingar eller så. Men det fanns en ryttare för ett tag sen som var väldigt noga, minns jag.
- Dina hästar då? Stretchar du dem? Jag stretchar dem aldrig från marken, utan i så fall från ryggen när jag sitter uppe. Jag är noga med att göra det innan jag sätter igång ordentligt.
- Hur gör du med akepunktur / massage till dina hästar? Jag tar aldrig till sådant om hästen inte är skadad eller sjuk på något sätt.
- Hur ofta hoppar du i veckan, och hur ofta gör du annat? Jag hoppar en gång i veckan, och rider markarbete annars.
- Om du misslyckas med en tävling, hur tar du itu med det? Är det jag som gjort bort mig, då är jag förstås förbannad på mig själv. Är det hästen blir jag väl nedstämd, men det är bara att ta nya tag.
- Tycker du att det är viktigt att göra sig ett namn under ponnytiden, eller kommer man in i toppen lätt efter att man pluggat färdigt? Vi har ju exempel, Douglas Lindelöw är ju en otrolig talang som lyckades ändå, hna kom ju in lite senare.
- Finns det något som heter ryttartalang, eller handlar det bara om hårt arbete? Jag själv är ju en talang, och ingen jag vet på min nivå är utan den. Det är svårt för någon utan talang att ta sig hit, men samtidigt så skulle inte heller de med talang klara det utan stenhårt arbete.
- Kan man köpa sig till en bra häst, och därigenom framgång? Ja, men nej. Man utvecklas inte som ryttare, även om man går felfritt de första och lägre klasserna. Men förr eller senare kommer det komma ikapp en och hästen kommer säkert börja tveka på hindrena, stanna eller peta.
- Har du någonsin ridit fälttävlan? Nej, jag provade aldrig när jag var yngre och jag tycker de här världscupsbanorna ser så läskiga ut så jag känner inte för att prova nu.
- Tycker du att det är bättre att starta med en snäll, ärlig och sammarbetsvillig ponny eller en svårare? Det är ju förstås roligast med en som det går lite bra med, men man ska ju vara glad bara man har en egen såklart.






Malin om...

* Whitakerfamiljen
"När jag var på en storhästtävling med några få ponnyklasser för att tävla ponny internationellt var John Whitaker där. Min pappa gick fram till honom och frågade lite fräckt på sin knappa engelska om jag fick komma och träna hos John. John såg mig rida och sa ja.
När jag varit där några veckor sa han att jag var väldigt välkommen tillbaka efter att jag gått ut gymnasiet, och så fort jag gjort det återvände jag. Jag känner dem väldigt bra och de är väldigt trevliga. John är en ganska fåordig man, men han har ett otroligt vett och en väldig känsla för hästar!

* Sin ponnytid
Jag började på ridksola när jag var fem, och när jag var ungefär tio fick jag min första ponny. Ett tag hade jag två ponnyer parallelt, en C och en B, som jag lärde mig mycket på. Den ena var lite lättare, den andra lite svårare.
En av dem hoppade bara om jag gjorde absolut rätt.


Visste ni...

...att Malin har 11 hästar, i tävling?
...att Malins nästa tävling är i helgen på utebana?
...att Malins nästa stora mål (förstås) är världscupsfinalen?
...att Malin har svårt att föreställa sig livet utan tävling, trots två barn?
...att sluta tävla inte ligger i siktet för Malin, men en dag då det inte går bra och hon inte har några bra hästar hemma att hon ska överväga det?
...att hon har en hel del bra unghästar i träning av en anställd just nu?
...att det i stallet är fullkomlig ordning på precis allting? I skåpen ligger täckena noggrant staplade vikta likadant. Nytvättade.
...att alla utrustning hos Malin putsas efter användning?
...att Malins kära tävlingssto Tamina nu är pensionerat och går till avel?


Bilder kommer!

Jag var i stallet och bara klappade på mina ponnyer efter vi kommit hem, och gjorde i ordning deras mat. :)

Kram! :)
2011-03-29 ? 19:29:15

-.-

kommer inte hinna skriva ikväll om malin besöket. fixar det ngn dag.=)

2011-03-29 ? 09:13:16

Gissa vart? :D

Gissa vart jag, Anna och hela erf projektet ska idag?:D
Jo till Malin Baryard!:D


fin bild jag hittade va?xD                                 :D  (bilderna är lånade fråg google)

Det ska bli riktigt roligt så uppdaterar mer när vi kommer hem ikväll.

Fast, nu har det börjat snöa igen:(



2011-03-29 ? 09:08:29

Skriver för måndagen

Nu tänkte jag skriva om vad jag gjorde igår(alltså mådagen 29 mars).

Jag kom ut till stallet vid 18.00
. Jag började direkt att göra "sysslorna", dvs. mocka,höpåsar och fixa vatten.
Sen när jag var klar med allt sånt så började jag borsta honom. Han är alltid RIKTIGT lerig nu. Men det är väl ett tecken på att det är vår, right? Igår så skrittade jag bara honom ca en halvtimme.

Jag red barbacka.
Först så red jag och kollade i hans hage om isen hade försvunnit. Det hade den tyvärr inte gjort helt så jag vill inte ta av honom broddarna än.
Sen så red jag ner mot sommarhagarna. Och när jag red i en av hagarna, så tyckte jag att det såg ut som att det låg typ små fälttävlans hinder. Och jag typ: yes, men hur ska jag komma dit? xd. Men jag virrade runt där o letade efter ngt hål i staketet eller så för att komma dit. tror ni att jag hittade ngt hål eller, nej:(.

Men när jag var klar vid "sommarhagarna" så red jag bort till den lilla fjordingens hage och red in där. Därifrån så såg man hinderna och då förstog jag hur man skulle komma in dit. SÅ jag red tillbaka och pricic vid ingången till fjordingens hage så till höger var det inge eltråd. Så där red jag upp för backen och då kom jag dit jag ville. Men det visade sig att det inte går att hoppa över "hinderna". Det var bara en stock som låg jätte konstigt så man inte kan hoppa över den. O sen så var det som trägrejjor, jag vet inte hur jag ska förklara, såna här som man har höet står på. Om jag hittar en sån tar jag kort på en o visar er.
Men jaja, phaffe fick röra på sig och han tyckte att det var roligt =).

hare gött !:D♥

2011-03-28 ? 21:39:08

Hoppmåndag :)

Idag hoppade jag mina hästar!

Först red jag Fille, och då red jag ihop med Corre (Cornelia T Pettersson). Vi ställde upp en studs på tre bockar, 55 cm kanske, och sen ett räcke + oxer på meddellinjen, och en trippelbarr  på diagonalen.
Fille rullade på jättefint och skötte sig utomordentligt! Jag är jättenöjd :)

Lady var sig verkligen inte lik idag! Eller, i stallet var ohn som vanligt, gosig o snäll o pussig. (=mys :D <3 )
Men när jag red var hon TVÄRsur på bettet. Jag förstår inte vad som var fel! När jag red fram var hon rättså trevlig o så, men när jag började hoppa blev hon som tokarg på bettet. Jag är jätterädd att hon hade ont någonstans, något måste ha varit fel. Men jag visiterade henne efter ritten, och hittade absolut ingenting.
Hon vägrade hoppa med ryggen, hon BOCKADE (= ILLA för Lady bockar a l d r i g någonsin) för att hon vägrade ha något i munnen. Men hade jag något val...?
Och det här bettet rider jag på mer än en gång i veckan, ändå! Jaktkandaret, hennes förra ägare rekommenderade...
Men idag var hon så väldigt mycket PONNYMÄRR. Allt är bra imorgon, så länge hon inte HAR ont någonstans. Jag av upp hoppandet efter några vändor på 90, för vi var bara i otakt och hon vägrade röra ryggen en millimeter (vilket kan behövas när man hoppar...!)
Jag förstår verkligen inte, så otroligt synd! Jag blev jätteledsen för ohn uppförde sig som om hon hade ont. Undvek konstant  bettet ):
Men jag vet, att de kommer va som vanligt sen.

Imorgon ska jag, Ida o Corre bland andra till Malin Baryard.

Vad säger ni? Är ston särskilt envisa, gnälliga och liknande vissa dagar? Eller är det påhitt?

Själv tror jag att det är delvis sant. De flesta ston låter sina dåliga dagar gå ut över omgivningen, mer än valacker i alla fall.

Kram!

2011-03-28 ? 09:13:53

dressyr tävling

NU tänkte jag skriva lite kort om tävlingen igår

Lc:2
Han var ganska spänd på fram ridningen och han var mer på bak benen än på marken känndes det som.
Innne på banan red jag verkligen o det känndes ganska bra. Men han var lite ostadig i formen men jaja. Det går ju att fixa till, eller hur?:)

3 timmars väntan. -.-
Hur kul äre o gå runt på en tävlingsplats i tre timmar utan o göra ngt ?
Jag o mamma satt först i bilden o sov, sen gick jag upp till Ebba (minponnypolyester) o corre (corneliaothommy) o satt och prata med dom ett tag.

Lb:1
Det gick super bra på framridningen men på när vi kom inpå banan så fick jag jätte ont i magen men jag tog mig ingenom hela programmet iaf. Jag satte även på mig sporrarna så att han skulle gå mera fram =)

Jag vill inte skriva procenten här för jag vill gå på MIN ridkänsla och inte vad det står på pappret typ ;D

Laddar upp bilderna i kväll eftersom jag skriver det här i skolan!=)

2011-03-27 ? 21:32:32

Plugg

Usch, vad mycket plugg det blev!
Jag ska göra en reklamvideo om vår skola, skriva ngåon slags uppsats om realismen (konsthistoria), rita statistik för utrorningen av vargar + rådjur (alltså, just det där med utrotning påhittat. Vi vet väl alla att vi har nog med rådjur? x'D Men ändå, det är statistiken som är fokuset.), jag ska även pluga 40 glosor.
På bara några dagar!
Hjälp!!

 

2011-03-26 ? 20:26:15

Lektionen.

Om vi säger såhär, lektionen idag är en lektion jag inte orkar prata om. Så den glömmer vi o börjar om imorgon på tävlingen. /ida
2011-03-26 ? 14:08:36

hehe förlåt

förlåt för att uppdateringen har legat nere ifrån min sida i slutet av veckan.
Skriver kortfattat om tors + fre!=)

Torsdag = låång skoldag. Fast vi fick sluta en halvtimme tidigare så det var skönt. Jag åkte ut till stallet vid 19.00. Mamma skulle rida hennes medryttar häst så då följde jag med ner till ridhuset med phaffe gåendes i grimma. Jag gick bara runt där med honom och "lekte". Han tyckte att det var super roligt. O sen så låg det tre bommar framme så vi gick runt dom flera ggr. Han var super snabb på att vända runt bommen. Sen hände det inte mycket mer roligt det "passet"=).

Fredag
= lång skoldag igen. Höll på att somna på bilden, vi pratar om konsthistoria, kul va? Näe... Men när skolan väl var klar så åkte jag ut till stallet direkt. Pratade med Anna i en halvtimma o sen började jag mocka åt honom. Han hade skitit MYCKET så det var lite jobbigt men aja. Det iaf rent tillslut. Sen gjorde jag höpåsar o bytte vatten o allt sånt. Phaffner lyckas alltid skita ner sig på ryggen även fats han har täcken på sig. Han måste vara riktigt begåvad på det tror jag. Men det tog allafall en timma att få honom någolunda ren. Sen red jag ut barbacka. Tränade galoppfattningar på fältet o han tyckte det var superkul. Sen bara för att så istället för o gå den vanliga vägen hem så gick jag in i skogen o red upp o ner för några pytte kulllar. Jag älskar känslan av att en häst tar i under en när dom går upp för branta backar. Men där red jag runt på stallplanen o red upp för kullarna, måste sett roligt ut men roligt vare iaf.

Idag så ska jag rida dressyr lektion för Karin och sen äre knopp dags. Det är ju tävling imorgon!=)

kortfattat hehe xd

2011-03-26 ? 12:15:57

Innan stallet

... tänkte jag göra ett litet inlägg.
Jag har trotsat min kropp hela veckan nu, vilket straffar sig (såklart... hur kunde jag låta bli att tro det?).
Jag är jätteförkyld, så därför måste jag skippa dansen imorgon...Skit!
Eftersom att jag inte mår någe bra alls och kom hem kvart över nio från stallet igår så åt jag bara middag, slötittade en snabbis på Let's Dance och gick och lade mig sen. Glömde helt bort min update!
Igår gick först mamma och jag på sta'n, löste upp mitt bankkkort och hämtade mitt leg bl.a. Det tog sjukt läng tid så jag var inte ute i stallet förrän kvart i tre... När jag slutat klockan ett.
Då mockade jag och lade in ny halm, båda skitungarna håller på att äta upp den för mig! Fick gå med 4-5 kärror bara för att kunna vara säker på att de inte skulle stå på betong när jag kommer till stallet idag. Suck.
Sen gjorde jag påsar, skrev om Filles tavla till något lite snyggare, och sedan ryktade jag dem båda. Lady hade skonat mig, men Fille hade rullat ena sidan... Jag lindade Filles ben, ställed in honom i boxen och sadlade + tränsade Lady.
Hon var jätterolig att rida! Jag testade nämligen Filles trådsmala tredelade tränsbett på henne, och hon tyckte mycket bättre om det! Det verkar som om "ju mindre i munnen, dess bättre" när det kommer till henne :) Jag ska fortsätta på det här, helt klart. Hon var eftergiven och snäll när jag skrittade och travade fram, och när jag galopperade fram kände jag ryggen arbeta massor under mig! Vilken häst!
När jag sedan samlade henne var hon lite motsträvig, som vanligt, och jag rullade över i galopp för att få lite övertag. Efter några varv blev hon mer sammarbetsvillig, jag red p åen 15-20 metersvolt. Men så tryckte jag in yttersidan och krävde att hon böjde inner, vilket hon tyckte var hemskt elakt. Så då sat vi och grälade en stund. Men hon gick med på mina krav fort! Sedan bytte jag varv, fär böjda spår är enkelt. Men raka blir jobbigt. Så jag red runt, runt på fyrkanten och Lady tog till alla medle hon kunde för att slippa... Haha! Men jag vann där med. Efter det tuggade hon frenetiskt på bettet och var väldigt snäll och sammarbetsvillig resten av ridpasset. Jättekul var det!
Fille sedan, hade jag ett tjockare tredelat tränsbett med fasta ringar. Han var lite konstig mot vad han varit förr. Han spände sig väldigt mycket och tog tag i min högerhand (min svaga punkt, för så har Lady alltid gjort och därför är jag van att dra tillbaka) men jag tvingade mig själv att röra på bettet och rida fram honom för skänkeln. 20 minuter senare var han som vanligt igen. Men jag ska nog återgå till det smala bettet sen när jag rider dressyr.

Idag är det hoppträning med Fille! Men bara jag, för att vi ska få ha det lugnt och allt fokus. Träningen är för Karin Ohlsson, vanliga hopptränaren :)
Lady ska jag rida dressyr på igen, för att se hur hon är idag :D

Men nu måste jag dra, hejdå! :D

2011-03-24 ? 22:04:13

Snabbis :)

Ett till alldeles för kort inlägg från min sida nu, alltså...!

Tisdag vilade hästarna, Fille fick 15 min skritt runt hagby. Båda hade rullat sig i hagen, så deras en gång färgglada täcken blev gråa...
Onsadg hade jag en UNDERBAR uteritt med Lady! Vi hade jättekul, galopperade i 120 genom vattenpölar o myste jätemycket.
Fille tog jag med till lagträningen i hoppning, Ida tog visst några kort. Han skötte sig perfekt, exemplariskt! Vi avslutade med att hoppa en bana på 7 språng i tävlingshöjd (=80 cm) . Han ställer verkligen alltid upp! Han fick överdos av beröm från tränaren :)
Torsdag red jag ut båda skitungarna. Lady red jag med Michelle Nystedt på hennes hästa Calle, vi red Georg-rundan. Hade jätteroligt :D Jag red barbacka på mitt kimblewickbett. Hästarna var sjukt pigga!
Det var Filles första uteritt här, honom satt jag upp på när det började skymma. Han kollade på i stort sett allting, men inte "tittigt" på något sätt, utan mer nyfiket. Men på en sten böev han väldigt misstänksam! På en raktsträcka ganska nära stallet ställde jag mig i lätt sits och lät honom länga ut traven så mycket han bara orkade, för att se hur han gick då. I ridhus har jag aldrig fått honom att länga sig genom hela kroppen förr. Men han visade mycket större svävmoment! :D Väldigt nöjd är jag ^-^

Men det känns som om min föryldning börjar hinna ikapp mig, jag har gått på alvedon idag för att slippa ont i halsen, men har efter lunch haft lite feber och känner mig i skrivande stund ganska snuvig. Hoppas att det går tilblacka!

Imorgon tänkte jag att jag kanske skulel rida Fille barbacka för första gången, eller ren dressyr. Det har jag inte riktigt bestämt mig för än. ady ska jag förmodligen rida dressyr på, om det inte visar sig att någon vill hoppa med mig. Men första ska mamma och jag åka förbi banken och hämta mitt ID :)

Allt för idag, puss o kram! :)
2011-03-23 ? 14:50:18

dethär kanske ni inte visste om mig

En liten lista om saker som ni inte visste om mig!=)

  • Jag hade en kallblodstravar hingst som sköthäst förut.
  • Jag är gluten allergiker -.-
  • Att jag har varit super rädd för att galoppera förut eftersom jag blev avkastad o fick hjärn skakning. "galopp rädslan" försvann för 3 år sen.
  • Jag är väldigt blyg när jag träffar nya människor.
  • men med dom jag känner kan jag babbla på om hur mycket som helst.
  • jag pratar super fort i telefonen. Och även när jag pratar med nya folk och inför en stor grupp
  • Jag har gått i musik klass
  • jag har ridit på ridskola i typ 6 år
Nu kommer jag inte på mer i skrivande stund!;D xd


2011-03-23 ? 10:08:24

sjuk idag okså!

Hej!
Jag är sjuk idag okså :/
Men imorgon ska jag till skolan så jag tänkte förberda lite tidsinställda inlägg tills resten av veckan. Bra va? :D




bjuder på en bild på min alldra första ponny BamBam =)♥

2011-03-22 ? 19:50:01

Idag

Idag har jag lärt mig spela de första 9 takterna i Kataomoi (låten jag länkade för en vecka sen).
Båda hästarna vilar, imorgon ska jag ha hoppträning på Fille med laget. Lady rider jag ut :3

Jag har riktig tränigsvärk i benen, idag hade vi också handboll i 1½ timme i skolan. Så jag är mer eller mindre slutkörd.

Det blev en kortis, hoppas att ni haft en bra tisdag ändå, puss o kram!
2011-03-22 ? 17:32:11

FRÅGESTUNDEN

Klicka HÄR för att komma till frågestunden!:D



2011-03-22 ? 17:28:25

stallet!

Här är en över bild på stallet. Den är inte direkt snygg men det gör väl ingen?^^=)



( ang frågestunden, om alla besökare ställer iallafall EN fråga var och det blir över 10 stycken som har frågat ngt ,så lovar vi att vi ska filma runt i stallet så ni får se hela stallet på riktigt!:D)

2011-03-22 ? 12:07:05

jag är kär ...

Gjorde en outfit nyss,men nästan bara ifrån hoppmärken hehe :D.
SKulle vilja ha allt dethär, så snyggt tillsammans!



2011-03-22 ? 09:00:07

Nu tänkte jag..

Dethär är alla bloggtävlingar som jag är med i just nu!:D


http://brusella.blogg.se/2011/march/vartavling-vinn-ett-par-ridstovlar-d.html#comment



http://lmochhb.blogg.se/2011/march/for-att-ge-bloggen-en-liten-rivstart.html#comment


http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html


http://carlssonpataket.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html#comment
www.chevalridsport.se



http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html#comment


hehe det är ganska mycket ^^

2011-03-22 ? 08:54:46

sjuk

Hejsan!
Jag är sjuk idag igen o kommer troligtvis vara hemma imorgon okså.
Men idag ska jag kanske skriva lite om min utrustning som jag har till phaffe o mig  tänkte jag. Även kanske hissa o dissa lite grann.
Men det kommer komma upp lite inlägg under dagen iaf!=)

Snälla, kan ni inte börja fråga till frågestunden?:)


2011-03-22 ? 08:31:22

!=)

Vi börjar denhär dagen med en blogg tävling. SKulle verkligen vara underbart at vinna stigbyglar. Tycker ju om att ha flera!:D



http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html#comment
2011-03-21 ? 21:24:01

Fille filur...

Idag har jag verkligen kört hårt...!
Jag har ridit 2½ timma, på 3 olika hästar: dvs mina egna och en kompis storhäst :)
Mina ben som redan var torterade är numera mördade ... Men vad kul det var :D Nu väntar lite snabbt plugg innan jag drar mig till sängen.
Skolan idag var supertråkig... Men vi fick ha en vikarie på våra annars (numer) hemska spanskalektioner, en lärare kom på mig med tuggummi ... Men jag nekade, och lade huvudet på sned med jäääätteögon. "Ingenting... Kolla~" *svälj* "inget. ser du?"
haha,
hon gick på det till slut.
Väl ute i stallet red jag först dressyr på Lady, sen hjälpte jag min kompis med hennes storhäst. Då skyndade jag mig in, och gjorde i ordning Fille. Red honom tillsammans med Phaffes medryttare My. Vi minihoppade, alltså lite på bockar. Vi ställde fram fyra stycken längsm ed meddellinjen så att man kunde hoppa dem på serpentiner. Sen ställde vi dem i den här korsövningen jag förklarade förut.
Det jag märker tydligt är att Fille är lite "vingligare". Han behöver tydlig inramning, och det sa ändå ägarna från början. Han tyckte att det var lite konstigt att hoppa utan hinderstöd när det fanns så många andra bockar nära, den här övningen blev mycket svårare. Desutom var han väldigt trött så vi rundade av där.
Jag hade sammanlagt ridit i 45 minuter... Så han behöver u verkligen få upp konditionen!
Jag provade Ladys dressyrsadel på honom också, och det är faktiskt möjligt att den passar. Men jag red inte med den så vi får kolla vidare en annan dag.

Fille och Lady går ju ihop i hagen, men tycker inte så mycket om varandra. Lady är ju något av en "bitch" enligt Fille, och Lady tycker att Fille är en "oförskämd ung man". Men de är inte på något sätt elaka med varandra. De gick ganska nära varandra och petade i de få grässtråna som stack upp när jag hämtade dem i hagen, så de är fredliga i alla fall. De växer nog ihop :)

Däremot älskade Phaffe och Fille varandra :D De fick hälsa i ridhuset och såg väldigt glada ut. Phaffe började helt oväntat "putta" på Fille, vilket inte var en hit... Så Fille vände trött bort huvudet. *viska bakom Idas rygg* "Phaffner är ju lite ---speciell..." Hihi, nej, han är ju så söt :D

Jag ska se till att få med mig kameran snarast möjligt och filma / fota så att jag kan lägga upp lite mer bilder ;)
Men jag har inga aktuella på Lady, och inte en enda på Fille... Ska ta på dem i sina fina täcken, ni förstår, de har sina SUPERfärgglada täcken ute numera :3


Det var dagens rapport,
ha det häst ! :D
2011-03-21 ? 16:25:23

hehe



till tävlingen:
http://carlssonpataket.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html#comment

www.chevalridsport.se
2011-03-21 ? 15:45:16

frågestund!



VI kommer svara på frågorna i ett vido inlägg och skriftligt i ett vanligt inlägg.
Blir det inte mer är 5 frågor så blir svaren bara skriftligt!

2011-03-21 ? 13:37:00

översikt över stallet=)

Här är en liten översikt över stallet:

2011-03-21 ? 09:54:45

tävling heheh xd



http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html
länk till tävlingen ;D


2011-03-21 ? 09:41:21

finn fem fel

eftersom jag är sjuk idag så har jag gjort en sånhär finn fem fel. Den som hittar dom fem felen snabbast får en länkning!=)
Här är bilderna:

(oredigerad)



(redigerad)



2011-03-20 ? 21:52:39

Utbildningsskalan






Den här saken, är det något ni känner igen?
Det hoppas jag, för det är en viktig sak jag ser många ryttare glömmer ibland, när de försöker lite "för hårt". Åh, oj oj oj vad min lilla Lady läxat upp mig om den här. i 3 år o 3 månader har hon jobbat på det, verkar som om jag fattar trögt ;)
Det här är alltså utbildningsskalan, som är framtagen i sex enkla steg och är till för att bevara " de gamla goda viset att utbilda sig och sin häst", kan man väl säga. Alltså, jag försöker att alltid följa den när jag rider. Det hjälper otroligt mycket! Många vänder upp och ned på det hela och börjar med samling(steg 6), och har man då en häst som inte är lösgjord (steg 2) så skadas takten (steg 1), kontakten (steg 3) och såklart schwunget (steg 4). Och skadas allt det blir ju inte rakriktningen (steg 5) himla svårt...
När man rider ska man alltså prioritera saker och ting i ovanstående ordning. Till att börja med ska hästen alltid hålla takten, efter det är det viktigt att få den lösgjord. Då kan man fokusera på takten, och sen "schwunget". Då kommer rakriktningen, och notera att det sista är samling. Varför börjar människor bakifrån? Först samla, sen driva.
Lady har lärt mig att följa den här til lpunkt och pricka.
Nu säger jag inte att det här fungerar på alla hästar, för jag har ingen fakta eller statistik att basera det på. Men, jag kan inte komma på att jag känner en häst då utbildningsskalan inte är till någon nytta.
Jag har sett så många gånger då ryttaren vill att dess häst ska "kröka på nacken och gå fint", och, om de utvecklat språket, "arbeta med ryggen".
Många vet att anledningen att vi rider hästen i denna runda form är att göra den användbar och hållbar som ridhäst så länge som möjligt. Alltså, för att avbelasta frambenen som när hästen bär så pass mycket vikt tar en del stryk (i det långa loppet) . Uppenbarligen gör man detta genom att be den belasta bakbenen mer.
När den gör det kommer den automatiskt upp med ryggen.
När den kommer upp med ryggen kan den "kröka på nacken" hur mycket du bara önskar.
Utbildningsskalan handlar faktiskt om det, egentligen. Alltså, när man samlar kortar man ju upp, för att prata "luddigt". Så att hästen "krullar ihop sig" och gör allt jag berättat om ovan. Det är det sista, på skalan. Intressant att jag då just föreläste om vikten av detta...?
Men det skadar många gånger mer om man kortar upp hästen innan den är/har allt det som står ovan samling, än om man låter den gå i sin "naturliga form". Med naturlig form menar jag, så som den ser ut när den springer fritt.
Ni begriper säkert. Och de flesta av er visste redan det här.
Men jag blir frustrerad över hur man kan glömma när man rider ibland... (ÄVEN JAG)
Så jag hoppas att ni liksom insåg VIKTEN av att följa skalan.
Har ni inte ridit enligt den förut kommer det INTE klicka till första gången ni prövar, var så säkra. Men ge det hela en månad, och ni ska se att ni kan balansera upp er + hästen bättre.
Men detta är individuellt. För vissa kanske det tar en vecka, andra många månader. Det beror oftast på hur länge man "glömt" utbildningsskalan. Har man gjort det i många år, så lär det ju inte ta mindre än en månad innan man börjar se den stora skillnaden.
Jag är en sådan person att jag skiter FULLSTÄNDIGT i om domare och andra tycker att min häst är fin, om man fortfarande gör den mindre hållbar med sin ridning ( vilket inte är särskilt trovärdigt att något sådant inträffar...)
Men jag stannar därför hellre hemma och tränar än åker iväg på en tävling när jag vet att jag inte kommer tillfredställa domaren.

Första gängen jag snubblade på utbildningsskalan tyckte jag att det var fantastiskt att någon punkterat upp det, så att man kan minnas! Hoppas att ni tar till er mitt tips, nyttigt för alla ryttare. Jag ser fram emot att se fler harmoniska ekipage i framtiden :)

Kram!

2011-03-20 ? 16:44:54

=)

Här kommer det iaf tre bilder ifrån tävlingen. DOck är dom ju väldigt suddiga -.- =)










2011-03-20 ? 13:23:10

om tävlingen

nu känner jag mig lite bättre. Så jag tänkte skriva lite om tävlingen.

Mamma o jag gick upp 6 och gjorde frukost. sen åkte vi till stallet till kl7. Jag började att borsta av honom direkt och sätta upp den knoppen som hade åkt ur.  Jag var klar med allt typ halv åtta och då lastade. Han gick in nästan direkt. Han skulle bara kolla att det var "hans" transport först. När han var inne och vi hade kollat att allt var med så åkte vi. Det tog ungeför 45 min- en timma att åka till Helmer. Eller Zeger ridcenter som det visst numera heter. När vi kom fram så gick jag o anmälde mig o sen så lastade vi ur. Jag skrittade fram på vägarna då man inte fick var för många i collectingring. O paddocken var inte upp plogad.

Det gick super bra att rida fram. När jag hade ridit fram i typ 30 minuter så känndes han avslappnad o det känndes super bra. Dock blev han lite seg. Men hälldre avslappnad o seg än spänd och suuper pigg. #segheten" går ju att fixa till. När jag kom in på banan så var dommarbordet lite läskigt men vi kom förbi det. Hela programmet känndes super bra. Förutom att han var seg men förövrigt superbra. Han gick i form nästan hela tiden och han var avslappnad hela tiden. Jag är jätte nöjd över ritten.  Jga fick 58% . När jag hade skrittat av honom lastade vi in honom i transporten.

Sen gick vi upp i cafeterian o fikade. Där i cafeterian stog Gelas ridsport o sålde utrustning. Jag köpte en suuper mysig flece tröja som är blå och en ny tävlings skjorta som är lila. Jag ville köpa en rosa men den fanns inte i min storlek :(  Dom är super fina, lägger upp bild på det senare någon dag!=)
Men Jag är super nöjd över dagen och nu taggar vi till nästa tävling som är nästa helg i Meriefred. Är det ngn som ska dit?:D  Laddar upp bilder senare=)

2011-03-20 ? 06:06:13

Sjuk

Hej, jag är sjuk så jag har inte orkat skriva om tävlingen. Skriver om tävlingen när det känns bättre.:) /ida
2011-03-19 ? 20:08:02

Kortis :)

Tjenare,
idag skriver jag en liten kortis bara, och sammanfattar dagen.
Innan vi drog till stallet så städade jag och mamma för fullt, packade i flyttkartonger med mera. Vi åkte i god tid till Bidermans i Folkesta, och köpte en ny saltsten + höpåsar. Höpåsarna såg hyfsat röda ut, men jag upptäckte att de var hallonrosa...
Jag red Lady det första jag gjorde, men jag hade lite bråttom så jag sadlade inte. När jag kom ner till rihuset töade det och smårasade från taket hela tiden så jag bestämde mig för att hitta på något annat istället. Ni förstår, det enda tillfället Lady skenat av rädsla med mig på är en gång när det rasade ett superlass med snö från ridhustaket. Och vem vill utmana ödet barbacka...?
Jag red där några av korten här på bloggen är tagna, alltså i en hage som just nu inte används av någon utomhus. Det var jättehärligt för solen gassade och Lady var pigg och springsugen! Där snurrade vi runt en snabbis innan jag red vidare mot ladan.
Det är något jag kan skynda mig att berätta om, det är nämligen så att ägarna till stallet är ju förstås hästmänniskor själva, men de har också får. Sina hästar och får har de i sin egna lada som ligger väldigt nära privatstallet. De bor precis mittemellan i ett par stora fina hus. Anders & Agneta heter de, de har blivit som en tvåsamhet nu :)
Men när jag kom till ladan (alltså femtio meter senare) upptäckte jag att de tre shettisarna som traskar runt däruppe var lösa och stod och knaprade på en gammal höbal. Så jag fick vända om, och skritta vidare. Tio minuter senare var jag tillbaka till stallet och där skrev jag på påsar medan Lady stod ute och åt sitt eftermiddagshö, men sedan var det dags...!
Min nya, underbara ponny Fille kom idag!
Jag kan berätta lite mer om honom en annan gång, men han verkade trivas från första stund (särskilt med tanke på att han inte brukar stå på halm... "En box full av mat? Till mig!?" typ. Men han tog det hela med ett lugnt uttryck.
Ägarna, eller numera "de förra ägarna" bor på gränsen till lappland och hade långt att köra hem, så vi erbjöd dem sovplats, middag och frukost hos oss i Kungsör vilket de tackade ja till :) Så nu är det snart dags för fruktsallad, efterrätt, innan vi lägger oss efter lite TV... Allihop är jättetrötta efter dagen; jag, systrarna som ridit Fille, min mamma, deras mamma, och ena systerns pojkvän närmare bestämt.
Ska se lite på körslaget också, tror jag :3

Mysigt värre...!

Godnatt :D

2011-03-18 ? 17:59:00

innan en tävling

Jag skriver endå hur jag kommer förbereda mig ikväll. Eftersom jag troligtvis inte kommer hinna uppdatera mer ikväll. (tidsintällt inlägg)

Veckan innan tävlingen så går jag igenom programmet/en som jag ska tävla. Jag rider även igenom programmet dagen innan jag ska tävla. Jag brukar även "springa" programmet hemma på mattan. Bara för att få koll på övergångar.  

Dagen innan
Dagen innan en tävling så rider jag alltid dressyr. Alternativt att mamma tömkör honom. När jag rider honom fokuserar jag mest på att få honom avslappnad och lösgjord. Jag rider även igenom delar av programmen. Och sen när alla sitter så rider jag hela programmet. Jag rider inte så jätte hårt så att han skulle få träningsverk, bara så att allt sitter liksom, om ni fattar.=)

När jag är klar med ridningen så är det tvätt dags. Jag tvättar hela honom om det  inte är kallt såklart. Jag tar extra många ggr på hans vita strumpa och tecken så att dom blir vita. Även flera ggr i svansen så att den blir ren. När han har torkat så slänger jag på honom ett rent täcke och samtidigt som han står i gången och torkar, så borstar jag svansen och klipper till hovskägget på benen och jämnar till håret på kronranden sen torkar jag benen med en trasa. När han är torr på benen och i svansen, så har jag på glansspray. Det är för att det inte ska fastna smuts på benen och svansen. Sen flätar jag svansen. När jag är klar med benen och svansen så börjar jag kamma igenom manen.
Jag delar sen upp manen i lika stora delar. Ungefär 13 stycken delar. Jag flätar sedan så hårt jag kan. När alla "delar" är flätade så rullar jag upp dom till knoppar. Eller jag viker dom.
Nu när Phaffe är klar får han gå in i en nogrant mockat box.
Nu är det utrustningens tur. Jag putsar tränset och sadeln. Sen rengör jag även benskydden. Sen smörjer jag stövlarna och borstar av hjälmen. Jag packar in höet i transporten och lägger in det som kan läggas in i bilen. Tex. stövlar,hjälm spö och lite andra grejjor. 

När jag kommer hem så duchar jag och plockar fram allting som jag ska ha. Kavaj,plastrong,vita byxor, överdrags vita ridbyxor mm.=) 

Jag har säkert missat något,men det var allafal hur jag förbereder mig!=)

2011-03-17 ? 21:15:09

Dressyr idag

Eftersom att Ida är sjuk fick jag ingen att rida med idag... Trist! Däremot så mötte jag Anna, alltså Idas mamma när hon tömkörde och kan skvallra om att Phaffe gick som en klocka!
Själv red jag dressyr i en timme, och kan ju säga att det gick bra - men ändå inte så bra. Svårt att bestämma mig...!
För en månad sen hade jag inte kunnat drömma om att hon skulle gå såhär fint, men vi missade en viktig grej... Idag hade vi nämligen en del problem med tretakten i vänstergaloppen. Ni förstår, Lady är inte den mest begåvade när det kommer till gångarterna. Å andra sidan hade jag inte så mycket space att rida ut på - vår vän Ebbas dressyrlektion tog upp halva ridhuset, sen var det jag + Anna som tömkörde Phaffe, och så vår vän Cornelia, för en stund.
Men åter till Lady, hon gick väldigt fint och var lyhörd och snäll. Gosig var hon idag också! :)
Tänk att våra dagar "ensamma" är räknade. Det känns konstigt...
Imorgon slutar jag tidigt, 13.00, men har en del ärenden att göra; jag ska stanna i skolan en stund och sy till min vårjacka, sen ska jag ta bussen ut till stallet och fylla Filles box med halm, sopa rent där, mocka ut MASSOR ur Ladys box (hon har stått på bädd ett par veckor), städa Ladys vattenkopp + krubba, putsa, rida Lady, fylla hästpåsar och prata med vår lilla stallguru Tina innan hon slutar jobbet och åker hem.
Tina är personen som morgon- och eftermiddagsfodrar, släpper ut och tar in hästarna på vardagar. Hon är alltid till hands och har koll på allt. Mycket erfarenhet ligger bakom hennes hanterande av hästarna och man känner sig helt trygg med att hon löser allt.
Jag vill ha fler som Tina!

Det var nog allt för nu, tack o hej! :)

2011-03-17 ? 17:37:38

tömkörning

Nu är mamma ute hos Phaffner och tömkör honom.
Imorgon ska jag rida igenom programmet och få honom lögjord.
Tänkte skriva ett inlägg om hur jag förbereder mig och phaffner inför en tävling.
Låter det intressant?=)

2011-03-17 ? 17:13:16

Madicken

Nu tänkte jag skriva lite om "tiden inna Phaffner" :D

Ponnyn jag ska skriva om är min förra Foderponny Madicken och hon ett renrasigt newForest sto. Född 1993 e:Källtorps Curry och U: Domina. Jag "hittade" henne genom en annons i stallet NTRK. Mamma ringde direkt på annonsen och vi åkte o provred henne redan dagen efter. På provridning fick jag se ägaren rida och sen fick jag rida. Jag kommer ihåg att jag var överlycklig när jag fick över henne över ett 40cm hinder. Då visste jag "dethär är min häst".



Madicken i väntan på en träning

Första uteritten på henne <3

Jag blev medryttare på henne i ca 2 månader och sen skrev vi på foder kontraktet. Vi flyttade henne till Nyby Torsshälla Ridklubb. Där var vi med på många träningar och tävlingar. Jag tränade mycket hoppning för Maria Larsson. Vi var med på mest klubbhoppningar.
Vi var även med i div lll ladet i dressyr. Jag kommer ihåg att jag blev överlycklig när jag fick reda på att dom ville ha med mig i div lll laget. Jag skrev såhär på min bdb efter tt dom hade frågat mig: "OMG, jag har fått en förfrågan om att vara med i DIV lll laget". Sött va?^^
Men vi var allafall med i laget o det gick inte så jätte bra för oss. Första tävlingen så red jag henne två klasser. Första klassen var hon pigg o glad, men andra klassen. Då var hon seg och jag var trött. Men man lär sig saker hela tiden. Andra omgången så lyckades hon "skada" sig när vi lastade ut henne ur transporten. Men det var inget allvarligt alls så jag kunde vara med endå. Jag var dock inte med i sista omgången, jag kommer tyvärr inte ihåg varför.

Första dressyrtävlingen, gud vad liten jag var på henne då:O fina knoppar hehe^^

Efter det så var det mest hoppning och klubbtävlingar som gällde.

När det gick som bäst för oss, det gick super i dressyren och vi flög över 110cm hinder i hoppningen. Den 15 december 2009 fick vi reda på att hon var halt. Hon hade halkat i hagen och fläkt upp en muskel(dethär var ju längesen så jag kommer inte ihåg pricis). Vi åkte in till veterinären och dom rönkade och gjorde böjprov. Så det blev vila. Jag kommer dock inte ihåg något av den tiden då hon var halt. Har väl förträngt det eller så. Men sen efter typ 3 månader så fick jag börja sätta igång henne igen.

Klubbhopptävling på ntrk

Hopp tävling igen^^

Jag var med på en startfälttävlan där det inte gick så jätte bra. Men jag var endå jätte nöjd. Sista tävlingen var för oss dressyrmeetinget hos Gripen. Första dagen gick det bra, men dommaren gillade inte hennes form så vi kom sist, andra dagen samma sak. Sista dagen var hemsk. Det gick bra ute på framridningen, men när vi kom in i collectingring så började hon protestera. Så fort jag nuddade henne med sporren började hon sparka bakut och backa. Så jag var tvungen att ta av sporrarna för att hon skulle gå frammåt. Det gick ju bra, men hon blev jätte seg. Så då gick det ine bra alls. Vi kom sist av alla c ponnyer den tävlingen. Det var då vi började leta ny ponny.

Jag kommer alltid att älska dig Madicken ♥

 

det var lite om madicken:D

2011-03-17 ? 12:11:00

hiss!

Nu har jag kommit på en sak o hissa!:D





Bommulsgrimmskaft!

Jag tycker att dom är superbra, sköna från första början och går inte sönder så lätt. Jag älskar dom!:D
Skulle verkligen behöva köpa ett nytt grimmsakt till phaffe, förslag på färg?^^

2011-03-17 ? 11:18:23

hmm

sitter o letar runt efter grejjor att hissa o dissa^^
förslag?:D

2011-03-17 ? 11:08:57

hihih

en liten vido från igår^^
förlåt för att ni måste vrida på huvudet ^^ xd

2011-03-17 ? 09:34:46

Hoppning/markarb

Igår så hade jag, Anna o min kompis Kajsa markarbete med ponnysarna.

Medans jag plockade fram allting, så gick kajsa runt med phaffner och hennes medryttar häst Odinn.
Jag plockade fram studs och sen en bock med en vattenmatta under.
Anna var då uppe och gjorde iordning Lady.
Sen så började jag rida.
Jag red fram med snodden och det kändes super bra!
Jag travade även över bommarna.
Och det känndes som att han hade ett superbra flyt.
Så sen  tog jag av snodden för att jag skulle hoppa lite högre.
Det gick super bra.

Han gick fint i formen i traven o skritten.
Galoppen måste vi jobba lite på.

Han blev väldigt taggad där för att han visste att vi skulle hoppa.
Men det gick ju bra endå.
Sen så när jag skulle hoppa av o spänna sadelgjorden och höja "bockarna" så var han as mysig.
Vi stog där ganska länge o mös.
Han la hans huvud på min axel, o var allmänt mysig ♥. Bästa hästen:D.
Jag red i ungefär en timme igår.
Men det känndes ju bra oså så jag behövde inte rida lägre än så.

denhär övningen gjorde vi:


den gula bocken med blått under, det är "vattenmattan":D

2011-03-17 ? 08:39:11

sjuk...

Hejsan!
Idag så är jag sjuk, typ hostar o har ont i halsen. Så jag är hemma ifrån skolan.
Uppdaterar lite senare om igår, kanske lägger upp en video. Men räkna med grym updatering från min sida idag. Lite hiss/diss o sen ska jag lägga upp en nogrannare beskrivning på min utrustning tänkte jag ^^:D

hör av mig snart. hejdå!:D
2011-03-16 ? 21:21:07

Kommer inte hinna....

Kommer inte hinna blogga ikväll. Mår inte så jätte bra och måste plugga.:( Hör av mig imorgon!:)
2011-03-16 ? 20:56:24

Ponny, ponny, ponny... Lalala :D

Hej gänget,
nu kan jag avslöja att vi har vår ponny på g. Han har gått igenom besiktning, men står sex timmar härifrån... De nuvarandra ägarna har erbjudit sig att skjutsa ner honom (något man är hyfsat tacksam för...!)
Jag kan knappt vänta; klättrar på väggarna, typ. Kortfattat om honom:

Namn: Cob Flight (Fille)
D-ponnyvalack, Irländsk import
Född 2001
Lagom meriterad - mycket kapacitet!
Meriter mest inom fälttävlan, men också en del hopp.

Otroligt genomsnäll i all hantering. Härligt psyke!

Jag är däremot orolig för en sak - Lady och jag ,vi är så tighta, så sjukt tighta... Kommer jag någonsin kunna tycka om en annan häst/ponny lika mycket som henne?
(Svaret är nog ja... Men jag kan inte föreställa mig det.)

Sen tänkte jag att jag kunde berätta lite vad ni kan förvänta er för inlägg den närsmta tiden...

Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Hopp
Söndag: Dressyr
Måndag: Bommar
Tisdag: Lady vilar
Onsadg: Dressyr

Lite mycket dressyr för min smak... Men det blir ju ingen hoppträning för Karin!

På söndag ska jag skriva upp på Grönt Kort... Är sjukt nervös, för jag har inte hunnit plugga med tanke på allt annat runt omkring. Men jag kan nog tillräckligt, med tanke på alla som tagit sig igenom förr... Eller!? Vi har det ju mycket svårare från i år och framåt.
Hm...
Jag hoppas att det blir bra.

Igår spelade jag piano här i Kungsör. Har börjat spela en låt från en av mina favoritserier :)

http://www.youtube.com/watch?v=cX_8I-jSxeg

Visst är den fin? :)

Det var nog allt, tack o hej!
2011-03-15 ? 19:57:30

Rundsytt...?

Nu vill jag höra era åsikter!
Vad tycker ni om rundsydda träns?
Jag tycker att de är snygga i en viss begränsning... Alltså, rundsytt tycker jag själv bara är snyggt i dressyren, och de träns som är helt rundsydda är snyggast på smäckra hästar - alltså, det är väldigt individuellt. Ska man ha ett träns med rundsydda remmar man är säker på fungerar, tycker jag att man ska välja ett med blandat. Jag har själv ett GM Artemis jag rider dressyr i, och det har ju rundsyda sidostycken bl a.
Vad tycker ni?
Rundsytt: Hiss/Diss?

<-- På den här bilden är allt utom nosgrimman rundsytt. :)

<-- Såhär ser mitt dressyrträns ut. Både rundsytt och inte. Lagom är bäst...! :)

2011-03-15 ? 19:05:12

hehe



http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment
länk;D

2011-03-15 ? 16:39:52

igen ^^




http://lmochhb.blogg.se/2011/march/for-att-ge-bloggen-en-liten-rivstart.html#comment
länk till tävlingen;D

2011-03-15 ? 16:34:48

tävling!




http://brusella.blogg.se/2011/march/vartavling-vinn-ett-par-ridstovlar-d.html#comment
länk till tävlingen!



2011-03-15 ? 10:17:13

:D

Nu sitter jag i skolans bibliotek o bloggar^^
Jag tycker att det är super bra att mana kan sitta i biblioteket o gå in på det mesta :D.

Men ikväll så är det medryttarens dag o jag har ingen aning om vad hon ska göra .
Men jag skriver mer ikväll om något kul.

ni måste komma med förslag så jag vet vad jag ska skriva om!:D




2011-03-14 ? 21:17:11

outfiten

idag  såg Phaffe ut såhär!=)


(ursäkta för kassa mobil bilder)

Träns: Schokemöle Miami Snaffle
Bett: Eggbett
Sadel: Bates Caprilli med cair panel system
Fårskinnspadd: Mattes
Schabrak: Jacson
Stigläder: Cheval (?)
Stigbyglar: vet ej märke på
Lindor: Globen Horse show lindor
Boots: Equiguard

:D
2011-03-14 ? 21:03:46

dressyr

Det har varit en helt okej dag idag. Började skolan kl 9.25 och slutade 15.30.
Efter skolan åkte jag direkt hem och åt, sen skjutsade mamma ut mig till stallet. När jag kom till stallet mockade jag direkt, sen gjorde jag höpåsarna. När jag var klar med allt så tog jag ut honom. Man märker att det är vår och det börjar bli lerigt i hagen. Han var lerig på benen, men det hade torkat som tur var!:D Idag så gick "outfiten" i svrt/beige. Lägger upp bild på det senare om det funkar att ladda över bilderna från mobilen(som det dock inte gör jusst nu).
Som rubriken säger så red jag ju dressyr Började att rida fram med snodden. Jag böjde igenom honom så att han blev lösgjord. Sen efter en kvart ungefär tänkte jag att jag skulle prova att ta av snodden. Bara för att se hur det gick. Det gick super bra. Han var hur fin som helst, inte lika fin som han är på lektionerna för karin.Men jag var endå super nöjd över honom. Så jag fortsatte jag lösgöra honom. Travade och arbetade honom i lång o låg form för att bygga muskler. Sen provade jag även att rida igenom början av Lb:1 som jag ju ska tävla på lördag. Det gick helt okej, men jag ska nog rida igenom den på onsdag så att det känns bra!.

Imorgon är det "medryttarens" dag. Vet inte vad hon ska göra med honom.:)

Imorgon så uppdaterar jag väl om något kul.
Har ni några förslag om vad jag ska skriva om?=)


2011-03-14 ? 20:30:13

Styrka/Kondition och ont i halsen...

Hej bananer, idag har varit sjukt kul, men ändå jobbigt... Till att börja med fick jag nästan ingen sömn inatt och såg ut som ett lik när jag vaknade. Tog på mig killkläder, av någon anledning... Väl i skolan fick jag huvudvärk framåt de sista timmarna, och när jag fått skjuts ut till stallet blev den värre. Medan jag byggde fram hinder började jag åf ont i halsen, men dum som jag är trotsade jag det och fortsatte i min takt. Lady fick en ordentlig rykt och så begav vi oss ut till ridhuset i dressyrutrustning. Jag var nämligen bara "tvungen" att känna på om hon kändes lika fin som igår. Och jovisst, med ett helt pass hade hon blivit till och med mycket finare än igår! :) Jag är jätteglad. Men efter cirka en halvtimme av ordentlig uppvärmning tog jag av sadeln och började hoppa. jag hade ställt fram en bockövning vi gjort ett par gånger i ponnypatrullen (=vår hoppgrupp - Ida(/medryttare), jag, Ebba Akar o ibland Sofia Rintanen. Jag ställde även fram två diamanter som egentligen är mest för dekoration till hindren, och de ställde jag mellan två hinderstöd (så att det blev ett smalt hinder), och lade en galoppbom framför och en bakom. Bockövningen ritade jag upp lite slarvigt i paint men den verkar inte datorn gilla att ladda upp - så jag beskriver så gott jag kan.

Till att börja med står fyra bockar i form av ett kors framme:

      l
 ___l___
      l
      l


Ett "varv" är sex språng. Kom att tänka på att märket som symboliserar kyrkan på skyltar vid vägen ser ut nästan exakt som hoppävningen.
Skillnaden är att vid två motsatta bockar lägger man till en volt utåt. Så att hinder 1 är både språng 1 och språng 2.

1) Man börjar alltså med att komma i galopp och lägga en volt utåt och komma på samma bock igen.

2)Sedan rider man rakt fram ett par meter innan man lägger en ny volt utåt och rätar ut precis innan man kommit runt - och rider på nästa.

3) Upprepar steg 1

4) Upprepar steg 2/3

Att tänka på när man gör övningen: Hålla rytmen. Rida lugnt och hellre lägga in ett språng extra innan man hoppar hindret, går det för fort är det lätt hänt att man kommer taskigt och beroende på hästen man rider kan man få ett stopp. Det gäller att alltid ha hästen runt innerskänkeln och rida svängarna för att kunna hålla tempot vi strävar efter.


Alltihop gick bra och efter det där var både häst och ryttare ganska flåsiga (vilket var meningen... ;)  )
Men tyvärr fick jag ännu mer ont i halsen och det har itne blivit bättre sen dess :c

Det var nog allt för idag,
puss och kram skumbanan! :)
2011-03-14 ? 11:20:00

tidsinställt inlägg!

såhär kommer jag o Phaffe se ut på dressyrtävlingarna framöver!:D


det som saknas jusst nu är ett swarovski pannband med färgerna blå-vit-röd!:D

(jag kommer kanske inte hinna uppdatera mer ikväll, men om jag hinner gör jag det!)


2011-03-14 ? 08:13:44

ツ♥

Nu sitter jag på bussen till skolan... Ikväll ska jag rida dressyr på phaffe, ska försöka få honom avslappnad o lösgjord:) det kommer komma upp ett tidsinställt inlägg dagen. Så håll utkik!:Dツ♥♕ /ida
2011-03-13 ? 21:16:35

dagens

Såhär såg jag o Phaffe  ut på träningen idag!:D



dålig bild på tränset, men hittade ingen annan -.- ;D
2011-03-13 ? 21:00:59

Dressyr i regnet... tur med ridhus!

Såna här dagar är jag bara så himla tacksam att vi har ridhus. Det är ju itne gigantisk direkt, men fräscht och vind- och regntätt. Vi hade inget roligt väder idag i Eskilstuna...
Det blåste konstant och regnade till och från, men ändå så gillade jag det. Betyder ju att det fortsätter töa :) Nu vill jag inte ha mer vinter!

Jag och Lady gick ner till ridhuset för lite dressyr. Först var hon inte ens sugen på att gå ut från boxen, när hon just fått sin kraft och kommit in från regnet, men jag lurade ut henne i gången med en morot. Efter en lång rykt och mycket kli på ryggen (där hon fäller just nu... det kliar obeskrivligt mycket :3 ) så var hon mycket mer medgörlig. Dressyrsadel + dressyrträns använde jag, och lindade benen i vitt när jag inte hittade mina andra lindor. Lady såg riktigt proffsig ut!
Och det kan jag lugnt säga att hon levde upp till idag, som hon gick...!
Jag tror aldrig att jag ridit Lady när hon varit såhär förr. Det här är ju mitt första inlägg, så eftersom att ni förmodligen inte alls är bekanta med min häst så kan man väl kort säga att hon är en typisk ponnymärr, på det sättet att hon alltid ska hitta den enkla vägen att slippa undan. Oftast via munnen, genom att dra i någon tygel hit och dit, och sedan inte orka lyssna på skänkeln.
Idag var hon mjuk och fin redan när jag satt upp! Galoppens tretakt var klockren (Ladys största sressyrmiss) och hon var genomsnäll och sammarbetsvillig hela tiden.
När jag kortade upp henne till "vanlig" form gick hon villigt med på det, men sänkte ryggen och sket i takten, och tryckte jag fram henne med skänkeln då blev hon bara stark... Som vanligt. När hon gör på det sättet är det jättesvårt att komma ner i sadeln, så vet ni vad jag gjorde? Jag längde stiglädrena ett hål, för att se vad som hände. Det hjälpte otroligt mycket!
När jag ändå fick henne att jobba blev hon riktigt fin - men vinglig! Hon är inte alls stark, min häst, hon tyckte det var så jobbigt så hon ålade sig som en orm och tog alla chanser hon kunde att flyta ut åt alla håll. Hon blir mycket att rida, sannerligen!
Hon blev väldigt pigg också, försökte nog springa undan jobbet. Men jag satt som sten, stabil trots att hon drog åt alla håll.(fett stolt, jag är inte bra på det...)
Men allt eftersom lät hon sig stabiliseras upp och hon gick riktigt fint då. En och annan snygg längning gjorde hon också, förutom att hon tog i ordentligt i galoppiruetterna! (Nej, vi rider inte Grand Prix eller så... Men eftersom att Ladys galopp är så svag kom jag på att det var något värt att lära henne. Vi jobbar på att få dem ännu mer stilla, och hur hon ska gå mer på tygeln istället för att skjuta med all sin kraft mot bettet)

Jag är så otroligt nöjd, hon gick som en dressyrponny idag...! (Det låter kanske inte som en bragd... Men för Lady och mig är det det ;) 

Det var en lång historia. Men när ni lär känna oss tror jag att jag inte behöver förklara allt. Kom ihåg att jag gärna vill lära känna er också! Kommentera gärna och länka till era bloggar så tar jag mig en titt. Är de riktigt roliga att följa länkar vi här på hagbyponnyer till dem! :) Kram!
 
2011-03-13 ? 19:53:24

dressyrträning

hej hopp i galopp. xd
Nu så har jag pricis ätit mat o kollat på ponnyakuten. Ni kommer nog märka att jag är ett stort fan av ponnyakuten ,hehe. Snart kommer solsidan och sen ska jag sätta mig vid datan igen o då ska jag kolla på nästa veckas avsnitt av ponnyakuten.

Dressyrträningen gick förresten super bra.
När jag red fram så känndes det inte alls bra, men jag vet själv varför. Men när vi väl var nere på volten hos Karin så gick det betydligt mycke bättre. Vi gjorde en super bra övning, som gör så att jag kommer till ridning och man gör nya grejjer hela tiden. Så den är super bra för Phaffen o mig. I slutet av passet gick han i avslappnad o fin form så det känndes super bra. :D

Planerna inför veckan:
Måndag:Dressyr
Tisdag: Medryttaren rider
Onsdag: Ska kanske till sanna o hon ska rida igenom honom ordentligt.
Torsdag: Dressyr träning för Karin
Fredag: Mmma tömkör, ska fixa inför tävlingen
Lördag: Tävling i Gripen,Lb:1.
Söndag:Uteritt/markarbete


2011-03-13 ? 13:27:02

köpt!

Hej!
Idag på förmiddagen så åkte jag och pappa till Granngården. Dom har öppnat en helt ny butik så det var massa bra priser. Jag köpte ett nytt dressyr tävlings schabrak, tyglar, en tvättsvamp och krafft. Eller pappa betalade det, tack♥.
bild på sakerna finns längre ner i inlägget^^.
Idag så ska jag ha dressyrträning för Karin. Den är kl16.00 så jag ska nog snart åka ut till stallet!=)
Skriver mer ikväll.


Det är tyvärr inte tyglarna på bilden, men hittade ingen anna. Allt är finare irl!:D

2011-03-13 ? 10:33:51

presentation

Jag
Jag heter ida och är 13år. Jag bor i Borsökna, ett litet samhälle utanför Eskilstuna. Där bor jag i en villa tilsammans med min familj. Hemma har vi 6st djur till. En hund, fyra gerbiler och en hamster. Hunden är hela familjens och heter Wilma. Hamstern heter Ludde och är min lilla systers. De fyra gerbilerna är okså min lillasysters men det är jag som tar hand om dom. Jag går i Engeska skolan i 7c. Jag har ganska mkt prov och läxor så därför hinner jag inte blogga så mkt. Jag har två kameror, en Nikon D40x och en D70 (båda nikon). Jag har två extra objektiv men jag kmr inte ihåg vad de heter xd. Om ni undrar varför jag kanske inte lägger upp så mkt bilder när jag bloggar så är det för att jag har en iPad. Och jag har inte kommit på hur man lägger upp bilder ifrån den... Samma sak när jag bloggar ifrån mobilen ´, min Xperia x8.  vet inte vad jag ska skriva mer . Om ni har frågor, så är det  bara att fråga på ;D.

Phaffner

Phaffner är en D-ponny valck på 144,5 cm. Hans pappa heter Dart Light och hans mamma heter Tindra. Jag fick hem Phaffner den 11 augusti 2010. Jag kmr ihåg när transporten svängde in på gårsplanen(förra ägarna var snälla och körde upp honom+ att dom ville se hur an skulle få det) och då började jag nästan gråta, där kmr min häst:D Vi har än så länge varit med på tre lokala dressyrtävlingar, med varierande resultat. Vi har okså åkt på några klubb hopptävlingar. Jag tränar regelbundet dressyr och hoppning för min tränare, Karin Olsson. Jag har haft lite problem med att få honnom att ta ett ordentligt stöd på ytter tygeln. Men det har börjat lossna nu:D.



Hoppträning hemma på Hagby säteri.



Phaffner o jag var o tränade hos Sanna Nilsson


Jag o phaffe i hagen=)





Basically är jag en tjej vid namn Anna Kallings Larsson född 5/2 -98, uppvuxen i Kungsör med min mamma, pappa och diverse hundar. När jag var fyra tog vi hem vår första hund, en Flat Coated Retriever vid namn Mimmi, som gick bort i cancer hösten -08. redan ett halvår senare hade vi tagit hem vår valp Zizzi, en Hollänsk Vallhund som lever med oss idag. Hon är en riktigt rolig och personlig hund som ger oss många skratt. Hon är sprallig och väldigt "matte-kär", hon och jag är bästa kompisar; hon följer mig var jag än går. ( I skrivande stund ligger hon vid mina fötter...)
Våren -10 tog vi hem vår andra hund, Atos, som är en stor svart Hovawart. Han har inte vuxit i sig än, men har ett hjärta av guld. Hundarna är mitt största intresse förutom hästarna. Zizzi ställer jag ut och ska börja träna agility med. Vi kanske ska göra lite freestyle också :)
Atos lider tyvärr av en skada (som han inte orsakat själv). Eller, han lider inte. Än. Vilken dag som helst kan han börja skrika och då åker vi in med honom till Strömsholms, och får honom opererad. Där här är något vi kommit överens om med veterinärer i förväg. Det han lider av är för att han vuxit för fort, han har benbitar som kan vika in sig i en del av knät. Vilket innebär obeskrivlig smärta... Men han lider inte alls som det ser ut nu, men benflisorna kan förstöra allt när som helst. När vi åker in med honom operar de - upptäcker de att det är hopplöst låter de honom sova vidare.
Så vi skämmer bort Atos så gott som det går, hihi. :)
Jag är en djurmänniska rakt igenom. Jag har ingen särskild talang... Förutom, för det tror jag att jag är ganska ensam om, att jag har särskilt lätt att binda band med djur. Därför kommer jag skriva en hel del om det här i bloggen också.
Jag är ingen ryttartalang, men min vilja, mitt mål och sättet jag sammarbetar med mina hästar kommer att leda mig dit jag vill.
Mina främsta egenskaper är
- Jag är envis
- Jag är målmedveten
- Jag är en riktig vinnarskalle ( men en bra vinnare, och förlorare...!)
- Jag är äckligt självkritisk

Förutom hundar och m ina egenskaper... Vad mer? Jag går på Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna i klass 7B. Vår skola är en av de bästa i landet, något jag är stolt över. Jag har väldigt höga omdömen för tillfället, eftersom att jag värderar skolan högt och ögnar den mycket tid. (Trots att jag egentligen avskyr det mesta vad skolarbete heter...)
Jag är mycket för musik. Snälla, hör av er om ni delar favoritband :)
Jag lyssnar mest på Paramore, Evanscence, Fall Out Boy, Green Day, Linkin Park.
Lite emo-pop alltså. När jag känner mig riktigt peppad lyssnar jag på Oskar Linnros, Owl city, Colbie Calliat...
Och så lyssnar jag en del på Petter o Eminem också :3
Jag tycker om att baka, fota, åka snowboard, rita manga, läsa manga, se på anime, spela piano och trummor också. Sen dansar jag ragga en gång i veckan sen efter sommaren -10.
Det är nog lite om mig, eller väldigt mycket... Fråga om ni undrar något! :)


Jag och hästar ...
Min mamma uppfostrade mitt "häst-jag" med att "man ska ha kul", och det är jag tacksam för. Min moster har nu en gård på Gotland där hon bland annat föder upp travruss, och när jag var ett och ett halvt år fick jag sitta upp för första gången... på deras travshettis :) Där lallade jag runt varje sommar tills jag var runt fyra år. När jag var fem började jag rida på ridskola, och innan jag fyllde tio fick jag min första ponny. Strax efter det slutade jag på ridskolan och började ta privatlektioner istället. Ponnyn hade jag uppstallad i privatstallet som var anknutet till ridskolan.
När jag började sexan på en skola i Eskilstuna, där jag alltså inte bodde, blev jag tvungen att pendla med tåg och kom ut till stallet efter att lektionerna börjat efter det. Därför blev vi tvungna att flytta ponnyn till ett stall utanför Eskilstuna, närmare bsetämt Hagby Säteri. Nu, drygt ett år senare, är vi på väg att flytta till Eskilstuna från Kungsör där jag växte upp, för att få mer tid över.
Vi är på väg att köpa en till ponny också, då min läromästare inte riktigt räcker till när det kommer till tävling. Ponnyn vi är på väg att köpa är en mycket duktig fälttävlansponny (fälttävlan är min passion...), som vi hoppas att jag kan utvecklas tillsammans med och tävla lite mer med.
Jag ska delta i division III lagen i år, både hoppning och dressyr, och beroende på när vi får hem ponnyn ska jag delta med den.
Mitt mål med min ridning är, och har alltid varit, att först och främst ha kul. Inget för komma före det...
Men min dröm är långsiktigt att nå eliten och leva på hästarna, kunna jobba som beridare. Men jag siktar på att utbilda mig till stordjursveterinär, och hovslagare vid sidan om.
Lite mer kortsiktigt drömmer jag om att tävla nationellt, itnernationellt och kanske inom eliten i fälttävlan med ponnyn vi är på väg att få hem.
Följ min väg dit!



Mooretown Lady Jane heter min läromästare, mitt älskade svarta sto som jag nu haft i dryga tre år. Hon har lärt mig så... sjukt mycket. Massor, verkligen. Jag vet inte var jag ska börja. Hade det inte varit för henne vet jag inte var jag skulle ha varit idag.
Lady, som hon kallas, är en väldigt klok och självständig ponny (med självständig menar jag att hon inte är beroende av mig om något skulle hända... Hon klarar att lösa sina problem själv). Hon är otroligt smart och kvicktänkt.
Det tog en lång tid att knyta mitt band med Lady. Det klickade bara första gången jag såg henne, men det tog ett tag innan vi blev en tvåsamhet. Nu är vi de (jag menar inte at skryta) som folk är avundsjuka på när de ser hur sammanknutna vi är. Lady föddes 1993 på Irland, vi har ingen stam eller ledtråd gällande varifrån hon kommer... Hon importerades som 5åring med ett föl vid sin sida.
Vi plannerar att ta en E-ponny på henne när vi tävlat färdigt. Lady är otroligt färsch för sin ålder, så det blir nog inga problem.
Lady har förutom mig haft två ägare i Sverige som har älskat henne och tagit hand om henne noga, jag har kontakt med båda + en tidigare medryttare. Hon har där tävlat en hel del fälttävlan vilket utan tvekan är hennes grej då hon inte är särskilt begåvad vad gäller någonting. Men hon är lite lagom duktig i allt.
Vi har gått igenom väldigt mycket Lady och jag, hon har inte gjort det lätt för mig men nu håller alla knutar på att lösas upp. Så skönt det är...
Alla kan rida Lady. Hon är snällast i världen, gör allt hon blir bedd att göra. Ska man däremot kräva saker hon tycker är jobbiga av henne blir hon ganska svårriden.
Resten får ni reda på när ni läser :)

 

 





2011-03-05 ? 20:05:34

Välkommen till min nya blogg!